BIOGRAFIJA GRUPE HURRICANE

Grupa ,,Hurricane“ osnovana je 2017. godine na Karipskom ostrvu Seint Marten (Sveti Martin) čiji sastav čine Sanja Vučić, Ivana Nikolić i Ksenija Knežević.
Zoran Milinković, koji godinama u nazad brendira sve najlepše iz Srbije i to pod motoom ,,Serbian BREND”, oformio je ovu muzičku grupu.

Neobičnim nazivom njihove prve pesme ,,Irma, Maria” kako su se zvala dva razorna uragana posle kojih su Karibi pretvoreni u ogromnu ruševinu, ova grupa skrenula je pažnju na sebe, srpsku muziku i lepotu, ali i razrušeni St. Marten i druge delove Kariba kojima je neophodna obnova. Tako je ova grupa i dobila ime Hurricane.

U protekle tri i po godine, devojke iz grupe Hurricane svojom pojavom i pesmama internacionalno su primećene u okviru čega njihove pesme emituje preko 100 svetskih radio stanica. Grupa Hurricane snimila je 11 pesama na engleskom jeziku:
2018: ,Irma, Maria”, ,,Personal”, ,,Feel Right”, ,,Should’ve Listened”, Who To Love”,
2019: ,,Liar“, Pain in your eyes”, ,,Magic Night”
2020: ,,Roll the dice”, ,,Guallame El Pantalon” (na španskom jeziku)
2021: ,,Want Ya” , Set the world on fire”

2019. godine u septembru mesecu grupa Hurricane izdaje svoj prvi singl na srpskom jeziku pod nazivom ,,Favorito” kompozitora Darka Dimitrova čiji tekst potpisuje Milan Radulović Laća. Pesma je doživela veliki uspeh i zapaženost na srpskoj muzičkoj sceni što potvrđuje 62.000.000 pregleda na You Tube-u za deset meseci. Ubrzo su snimile i drugu pesmu pod nazivom ,,Avantura” kantautora Nemanje Antonića i tekstopisca Kosane Stojić koja je dve nedelje po izlasku pesme bila prva u trending-u na YouTube-u i dostiže za tri nedelje 8.500.000 pregleda a zatim i treću pesmu pod nazivom ,,Brzi prsti“ u decembru mesecu.

Nastupale su širom Evrope, kao i na Karipskim ostrvima. U Štark Areni nastupale su kao predgrupa srpskoj pevačici Maji Berović, a u sklopu PhiBrowsa, nastupale su zajedno sa Gianlucom Vacchi-jem, u Belexpo centru u Beogradu.

U decembru mesecu 2019. godine snimile su dve pesme za američko tržište u Univerzalovom studiju u Los Anđelesu. Producent tog projekta je Brayan Todd koji je komponovao pesme svetskim zvezdama kao što je Miley Cyrus. Prva pesma iz tog projekta ,,Roll the dice” izdata je 2020. godine u martu mesecu čiji spot je posvećen narodima čitavog sveta koje je zadesio Covid-19.

Grupa Hurricane snimila je pesmu ,,Hasta la vista” za festival Beovizija, kantautora Nemanje Antonića, sa željom da boje Srbije na Evroviziji u Roterdamu 2020. godine predstave u novom, savremenom i kvalitetnom zvuku što su i ostavrile pobedom na Beoviziji. Ubrzo je izdata i engleska verzije pesme. Zbog pandemije Covid 19, Evrovizija nije ni odražana.

Prvi duet snimile su sa pevačem MC Stojanom pod nazivom ,,Tuturutu” u junu 2020. godine koja je za mesec dana dostigla 33.000.000 pregleda na YouTube-u.

Nakon toga izbacuju pesme ,,Folir’o’’, ,,Lopove’’ kao i obradu poznate pesme ,,Čaje Šukarije’’.

2021. godine dobijaju ponovo priliku da predstavljaju svoju državu na Eurosongu sa pesmom ,,Loco Loco’’ koja osvaja zvanično 15. a po glasovima publike 9. mesto. Nakon toga izlaze hotovi ,,Do neba’’, ,,Legalan’’, ,,Ajde bre” kao i prva balada ,,Koraci’’. Najviše su sarađivale sa kantautorom Nemanjom Antonićem, Darkom Dimitrovim, Nemanjom Mihajlovićem i grupom Kaneras.

U novembru 2021. godine, grupa je izbacila svoju prvu kolekciju parfema u okviru kojih se nalazi 3 pojedinačna parfema by Ksenija, by Ivana, by Sanja kao i zajednički by Hurricane. Parfemi su u mirisima cvetnih nota namenjene ženskoj publici. Nakon toga izbacuju i svoju prvu kolekciju satova pod nazivom ,,Favorito” u okviru kog se nalaze 4 modela u zlatnim, belim i crnim nijansama.

2022. godine objavile su prve zvanične akustične verzije pesama ,,Koraci’’, ,,Ajde bre” i ,,Legalan”. U junu mesecu predstavile su publici svoje poslednje dve pesme ,,Gospodine” i ,,Wow”.

Grupa je aktivno nastupala svuda po Srbiji, Balkanu i Evropi preko leta 2022. godine čime se završilo postojanje prve postavke muzičkog brenda Hurricane.

U septembru 2022. godine Ivanu, Sanju i Kseniju, zamenile su nove članice: Miona Srećković, Sara Kourouma i Jovana Radić.”